Changbaishan Exhibition Hall

Location: Jilin, China

Site Area: 1.8 ha

Building Area: 5,200 sqm

Client: Zhonghong Holding Co.,Ltd



Located in Manjiang County, Jilin Province, the project is the very first architectural project that serving the entire Wangtiane Resorts in planning. The exhibition hall accommodates a spectrum of functions, ranging from exhibition, conference, reception, business, entertainments, to related office spaces. Echoing the surrounding natural environment, the project is designed as an iconic building standing for the captivating brand image, the diversified enterprise's culture and strong business power, which ultimately making itself a focal point for the resorts' marketing business.



A combination of the natural breathtaking landscape and the vernacular culture inspires the design. Elevating from the ground as a green lawn slope as the building is, 

the exhibition hall turns out to be a continuation of the scenic natural environment itself. Simple and undulating, the design is not only an isolated landmark that corresponding to the resort's skiing business, but also a way of reducing its volume of 18 meters' tall, which cleverly eating a dialogue between the manmade nature and the nature, establishing an visually iconic status and the sense of recognition. Nestled upon the roof are a group of wood boxes facing the 302 Drive to the north, accommodating functions in terms of dining, conference and so on with spectacular views. Transparent screen walls could be found on the south side of the exhibition hall, which all together blur the solid boundaries between indoors and outdoors, enabling a closer connection between the man and the nature. As visually striking yet environmentally friendly, the exhibition hall provides the visitors a social venue of the sense of security and belongs, as well as uninterrupted view.

 

Finally, this specific design of such a scale has also taken the Design principle of energy saving in cold climate building into serious consideration. The bearing walls on the north side protect the building from cold wind from the north direction in winter. Local stone walls and small openings are applied to the east-west side, so as to reduce the negative effects caused by low-angled sunshine from the east-west direction. What's more, horizontal sun louvers are applied to the south screen wall, which keep the indoors cool and comfortable in summer from the high-angled sunshine, while also allow the low-angled sunshine in winter to get into the indoors, providing a cozy and warm indoor environment for the visitors.


Changbaishan Exhibition Hall

Location: Jilin, China

Site Area: 1.8 ha

Building Area: 5,200 sqm

Client: Zhonghong Holding Co.,Ltd



Located in Manjiang County, Jilin Province, the project is the very first architectural project that serving the entire Wangtiane Resorts in planning. The exhibition hall accommodates a spectrum of functions, ranging from exhibition, conference, reception, business, entertainments, to related office spaces. Echoing the surrounding natural environment, the project is designed as an iconic building standing for the captivating brand image, the diversified enterprise's culture and strong business power, which ultimately making itself a focal point for the resorts' marketing business.



A combination of the natural breathtaking landscape and the vernacular culture inspires the design. Elevating from the ground as a green lawn slope as the building is, 

the exhibition hall turns out to be a continuation of the scenic natural environment itself. Simple and undulating, the design is not only an isolated landmark that corresponding to the resort's skiing business, but also a way of reducing its volume of 18 meters' tall, which cleverly eating a dialogue between the manmade nature and the nature, establishing an visually iconic status and the sense of recognition. Nestled upon the roof are a group of wood boxes facing the 302 Drive to the north, accommodating functions in terms of dining, conference and so on with spectacular views. Transparent screen walls could be found on the south side of the exhibition hall, which all together blur the solid boundaries between indoors and outdoors, enabling a closer connection between the man and the nature. As visually striking yet environmentally friendly, the exhibition hall provides the visitors a social venue of the sense of security and belongs, as well as uninterrupted view.

 

Finally, this specific design of such a scale has also taken the Design principle of energy saving in cold climate building into serious consideration. The bearing walls on the north side protect the building from cold wind from the north direction in winter. Local stone walls and small openings are applied to the east-west side, so as to reduce the negative effects caused by low-angled sunshine from the east-west direction. What's more, horizontal sun louvers are applied to the south screen wall, which keep the indoors cool and comfortable in summer from the high-angled sunshine, while also allow the low-angled sunshine in winter to get into the indoors, providing a cozy and warm indoor environment for the visitors.


BACK Next Prev
Share on Wechat


Long press the QR code to follow us