Zunhua Financial Street Crowne Plaza Hotel

Location: Hebei, China

Site Area: 8.6 ha

Building Area: 54,000 sqm

Client: Financial Street Group


The project is located in the core area of Tangquan Manzu Xiang, Zunhua city, Hebei province. It is the core area of Spring Resort town, meanwhile, it would also be the core node and landmark of the whole Zunhua Tour. 


The change in elevation on the site is nearly 40 meters. The layout of the hotel embraces this natural condition, creating a multi-level terrace landscape. In addition, the functional sections, such as the banquet, lobby, dining hall, fitness, SPA, etc., are lifted gradually from west to east by skillfully and appropriately utilizing the height difference, to create a vertical connection between indoor and outdoor space, and enhance the overall visitor experience.


The SPA center–the most distinctive spiritual landmark of the hotel, lies at the highest point in the east. Its unique location makes it a visual landmark and spiritual fortress of the whole spring town. On the side of the steep valley, there are high-end spring villas, which makes use of the mountain rain to create a landscape of streams. The secluded location also makes the valley villas an exclusive and private area.


The new Chinese style is applied to the whole architecture, open, impressive and endless. The large cantilever is occasionally adopted, through the typical cornices, creating light and elegant visual perception. The Chinese wooden grille is applied to the key space, with hollow external gray brick wall, Chinese decorative pillar, and traditional materials combined with natural light to create unforgettable visual experience.


Zunhua Financial Street Crowne Plaza Hotel

Location: Hebei, China

Site Area: 8.6 ha

Building Area: 54,000 sqm

Client: Financial Street Group


The project is located in the core area of Tangquan Manzu Xiang, Zunhua city, Hebei province. It is the core area of Spring Resort town, meanwhile, it would also be the core node and landmark of the whole Zunhua Tour. 


The change in elevation on the site is nearly 40 meters. The layout of the hotel embraces this natural condition, creating a multi-level terrace landscape. In addition, the functional sections, such as the banquet, lobby, dining hall, fitness, SPA, etc., are lifted gradually from west to east by skillfully and appropriately utilizing the height difference, to create a vertical connection between indoor and outdoor space, and enhance the overall visitor experience.


The SPA center–the most distinctive spiritual landmark of the hotel, lies at the highest point in the east. Its unique location makes it a visual landmark and spiritual fortress of the whole spring town. On the side of the steep valley, there are high-end spring villas, which makes use of the mountain rain to create a landscape of streams. The secluded location also makes the valley villas an exclusive and private area.


The new Chinese style is applied to the whole architecture, open, impressive and endless. The large cantilever is occasionally adopted, through the typical cornices, creating light and elegant visual perception. The Chinese wooden grille is applied to the key space, with hollow external gray brick wall, Chinese decorative pillar, and traditional materials combined with natural light to create unforgettable visual experience.


BACK Next Prev
Share on Wechat


Long press the QR code to follow us